neljapäev, aprill 26, 2007

 

väike küsimus

Küsimus:
Hakkas huvitama, palju kaalub üks sitajunn? Võta arvesse keksmist kui ka
suurt junni. Suure junni all pean silmas järgmist:

19:42:11 <@***> mõtle, et käid ringi, selline krdi kõva neegri riista
suurune jurakas on sees kogu aeg, siis situd välja

Jah, oleksin seda küsinud sitablogi autorilt
(http://sitablogi.blogspot.com/), aga temal ei ole kontakti. Samuti oma
sitajunni ei saa kaaluda ka - pole sellist kaalu. Loodan, et sul on hea
vastus.

Vastus:
Tere, Lapsed! Kui Te tõesti olete internetist (www.neti.ee) otsinud sõnu sitt, kaka, noku ja konjak, siis nüüd olete sattnunudki õigele leheküljele.

Esiteks ma vaidlen vastu (ja see ongi nagu vastus või nii), oma väljaheite kaalu saab väga edukalt mõõta. Sul on ju olemas saunakaal, kasvõi 150 kroonine, mis näitab osutiga. Kui oled aga raisanud kasvõi 300 krooni, siis on sul 100g täpsusega näitav kaal olemas. Mina ostsin ligi 700 krooni eest hästi madala kriibitud metalli värvi kaalu, mis elektrooniliselt näitab 100g täpsusega.
Lubage vabandada, ma ei ole ise laboratoorset tööd läbi teinud antul teemal, kuid iga soovija võib eelpool nimetatud vahendi abil ise kaaluda.

Laboratoorne töö nr.1:
Teema: Minu kehakaal enne ja pärast WC kasutamist.
Eeltingimused: Kuna eesmärk on mõõta just kangema kraami kaalu, siis enne mõõtmiste algust paluks see lahjem kraam enesest välja tinistada. (Võimalik on järjekord kemmergu ukse taga, kui käesolevat mõõtmist soovivad teostada paljud inimesed korraga samas geograafilises regioonis). Tuleb hoolitseda ka selle eest, et oleks mida mõõta (valida valuatsioonialgperiood oma päeva keskmise raskema töö tegemise ajale võimalikult lähedale).

Ülesanne nr1:
Kaaluda end ja tulemus fixeerida paberil pliiatsi abiga, oma blogis või vähemalt saata sõbrale numbriline näit SMS või e-mail nipiga.

Ülesanne nr2:
Kasutada kempsu nii hästi kui oskad antud ülesande piires. (Eeldus: vedelam kraam on eelnevalt väljutatud ja rahuldamist ei ole vaja).

Ülesanne nr3: Kaaluda end uuesti. (Vajadusel võib jälle tulemuse saata SMS-i ja/või e-maili kasutades).

Ülesanne nr4: Leida üles Ül nr1. ja Ül nr3 numbrilised näidud ning lihtsa matemaatilise tehtena leida väljutatud kraami kaal. Võib jälle saata tulemuse kuhugi aga enam ei ole adressaat oluline.

Lisaülesanne eriti andekatele:
Kui junn defineerida, kui üks lahutamatu ühik, mida siiski ühe protsessi jooksul võib tulemuseks saada mitu. Siis enne Ül2 lõppu fikseerida ka nende objektide arv, mis potti jäävad. Lihtne matemaatiline tehe aitab leida siis keskmise julga kaalu, kui Ül4 tulemuseks saadud arvväärtus jagada Andekate lisaülesande tulemusega.

Palju õnne, lapsed. Olete edukalt sooritanud laboratoorse töö.
Ma ei oska küll võrrelda, kas krdi kõva neegri küljes olev aksessuaar annab samasuguse tunde, kuna omad kogemused puuduvad aga kui küsija nii ütleb, ju siis on.

Keskmise ja suure julga asjus julgen väita, et kummikindad kätte, suppler ja mõõtlaud kaasa ning sukeldutagu asja lähemalt uurima peale eelpool toodud laboratoorse töö ülesannet nr 2.


Comments:
Laboratoorse tõõ eeldusaine:

ISS0050: Mõõtmine

Maht: K1: 4 - 0 - 0, K2: 0 -2 - 0, 2,5 AP, arvestus.
Õppejõud: dots. R.Jõers, ass. E.Petlenkov
Eeldusained: puuduvad
Õppeaine eesmärk: Mõõtetehnika ülesannete püstitus ja nende lahendamine. Metroloogia
seadusandlik, organisatsiooniline ja tehniline külg. Mõõtevahendite töö põhimõtete ja omaduste
tutvustamine, mõõtevahendite valik ja kasutamine.
 
Keha kaal enne ja pärast, ei anna täpset tulemust. Nimelt, kui neegri shwantšu suurust ekskrementi väljutada, eraldub punnitamise tagajärjel kehast päris palju vedelikku higi näol (samas, mis nägu on higi üldse?)
 
Avastasin selle blogi täna ja sain hea suutäie naerda.
Aga nüüd käesoleva küsimuse juurde.

Olin sünnitusmajas, kus meid igal hommikul kaaluti (noh neid, kellel laps kõhus loomulikult).
Üks slaavlanna kaalus end hommikul ja ütles oma arvnäitajad õele.
Arstivisiidi ajal teatas ta aga arstile, et hommikune näit olevat olnud enne suurel hädal käimist ja asja ära korraldanud, käis ta uuesti kaalul ja et uus näit olevat nii ja niisugune.
Arsti osaks jäi siis suuremast näidust väiksem maha arvata, et teada saada kui palju hommikune näit oli suurem hilisemast.
Arst, samuti slaavlanna, ahmis õhku, rasedad oma voodites olid aga naerukrampides.
 
Küsiks siis et kus saaks Tallinnas trumme vabast ajast õppida? Et siis mitte 8-16 kooli vormis, vaid näiteks käid 3 korda nädalas tund aega korraga kusagil õpetaja juures õppimas.
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.