neljapäev, jaanuar 26, 2006

 

CD_seadmete_puhastaja

Küsimus:
Minul on juba pikka aega küsimus, kas need DVD/CD seadmete puhastamiseks
mõeldud vahendid, mida mõneski poes müüakse, töötavad ka
eesmärgipäraselt? Ja kui neist tõesti abi on, siis kuidas nad seda küll
teevad?

Vastus:
Need puhastusvahendid on juba ka pikka aega müügis olnud, seepärast ma ka ei imesta, et Sul see küsimus on pikka aega olnud.
Imetabane värk on see, et need vahendid ka tõepoolest puhastavad.
Tegemist on füüsilise puhastusega, ehk siis plaadiseadmesse kinnituva harjakesega, mis kõpitseb natuke tolmu vähemaks. Teisalt noh, tänapäeval need CD ja DVD lugejad/kirjutajad maksavad juba nii vähe ning paari aasta pärast nagunii ostad uue, kuna vana on tehniliselt aegunud, siis kas selle puhastamisega on mõtet vaeva näha. Mul töötab läpakas CD kirjutaja neljandat aastat. Puhastada ma seda ei kavatse, aastakese pärast tuleb kogu läpakas välja vahetada anyway. Mida rutem lugeja kokku jookseb, seda kiiremini uue läpaka saan.

PS: ma leidsin ühe flopiketta eile. keegi on selle vist muuseumist tuuri pand.


Comments:
Töötan elektroonikaseadmete remonditöökojas ja võin täie kindlusega öelda, et igasugused puhastusplaadid ja -kassetid on mõttetu raharaiskamine. Need nühivad küll lasersilma (heli-, videopea) nõksa puhtamaks, kuid kogu ülejäänud seadmes leiduv tolm jääb ju alles... Ja kinnitub peagi sinna silmakese-peakese külge varmalt tagasi. Te ei usu kui palju teie DVD-mängijasse tolmu mahub.
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.