reede, august 12, 2005

 

Varastatud arvuti.

Küsimus:
Kust otsida varastatud arvutit? Selgus, et pandimajad arvutiosi üldse
müüki ei võta ja vargal pole sinna ka kasulik neid viia, kuna seal
saab vähe raha. Kuulutustelehtedel ajan jälgi, kuid seni ei midagi.
Ehk ta ootab kuni asi on maha rahunenud (loe: kuni mina ei viitsi enam
otsida).
Varastatud esemete valiku järgi võis otsustada, et suurt rahamuret tal ei olnud.

Vastus:
Ega narkar ei mõtle, kui ta auto aknaklaasi puruks lööb ja autost käterätiku või pooliku suitsupaki bännu paneb. Võibolla oli varas lihtsalt asjatundmatu ja ei teadnud, mis need asjad maksavad. Seetõttu ei oska ta neid ka kuhugi müüki panna. Internetti tal pole, et järgi vaadata, mis need vidinad maksavad no ja äkki ta ei teagi, mis aparaatused need tal üldse on. Praegu istub su arvutikraam tema kolikambris ja tal on teadmine, et tal on arvuti.
Loomulikult võid kuulutuselehtedel silmad peal hoida aga ma kardan, et tõenäosus sealt oma kraam kätte saada on väga väike ja teiseks kulutad Sa sellele liiga palju aega.
Pigem peaks ehk otsima juba aseainet oma varastatud kraami asemele.
Mul ei ole kogemusi, kui hästi see töötab aga ühe viite siiski annaksin...
http://varastatud.kolhoos.ee


Muide, aga riputame su varastatud kraami nimekirja ka siia üles, ega tast palju tolku poleks aga kes teab...


Comments:
Üks aspekt mida paljud ei tea, on mac-aadress, mis on olemas WIFIt kasutavatel vidinatel. St ta on olemas ka mujal, aga kui wifividin läheb wifivõrku, siis on ta nähtav. Kui varastatud läppari kohta on teada tema mac-aadress ja wifikaart seal on integreeritud, siis on võimalik koostöös wifipakkujatega see läppar leida, kui ta sisse logib. Nimelt paljud pätid ei pruugi sellega kursis olla, et mac-aadress tuleb ära lõhkuda nagu mobiilidel IMEI. Kui seda luges nüüd mõni pätt, siis palun unusta ära või lase ennast maha.
 
Ei olnud mul wifit... ainsateks identifikaatoriteks kõvaketta ja monitori seerianumbrid.
 
Ihii, mul jopati kunagi autost PDA ära - Dell Axim X5. Ja ma kujutasin ette, kuidas narkar räägib sõpradele, et "bljääd, pareni, said ühe tshunaa autost vat siukse imeliku mobla, millel levi vabsee ei ole! :(" Päris lõbus hakkas :D Tõesti, mida kuradit ta sellega tegi, huvitav.
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.