kolmapäev, august 03, 2005

 

Kuidasäratunda rullnokka?

Küsimus:
Mul selline väike mure. Nädalavahetusel lähen rollimängu mängima, kus minu
rolliks on rullnokk. Seega sooviks teada, et milline näeb tänapeval välja
üks rullnokk. Milline on nende folkloor (sellele võiks kaasa aidata ka kõik
lugupeetud lugejad)? Kuidas üks korralik rullnokk käitub? jne...

Vastus:
Rolli nimetus võib olla küll rullnokk, aga vaevalt keegi pahaks paneb kui sa rolli etendamisega kaldud pisut jõmmi või rullnoksi poole.
Vaata, alguses olid dressinimestest algajad ülbed ärimehed, nende poegadest said jõmmid ja jõmmide nooremad vennad ongi rullnokad. Wremja saate jäljendajad (kleeplindiga üles kleebitud ninad ja nokamütsid) on rullnoksid. Lisaks on tänapäeval kamp keda kutsutakse ossideks.
Jõmmi ja rullnoka vahe on see, et Jõmm üritas ise raha teenida (ehitusel töötades näiteks), rullnokk aga püüab vanemate kulul läbi saada. Rullnoka ja Ossi vaheline piir on üsna hägune. Tundub, et Oss on vaene rullnokk.
Ossid istuvad 5 kaupa odavas bemmis, kuulavad musa. Kui raha on, siis ostavad vahest autosse ka 5 liitrit bena sisse.
Ossidele ei jagu tihti ka nokamütsi, osadele rullnokkadelegi ei jagu. Jõmmil oli aga nokamüts enamasti kogu aeg olemas (kui polnd just jooma käigus ära kadunud).
Riietusstiiliks soovitaks tossu, dressi, t-särki ja nokatsit. Kui kannatab püga juuksed lühikeseks. Maskeeri endale mõni armike või sinikas näkku, rusika nukkid võiksid ka katki olla - Sa oled ju ometi kakelnud.
Keelepruugist soovitaks Wremja jäljendamist (sae pekki, normaalne jne), selle tunnevad inimesed kõige kergemini ära.
Ülbe pead olema kõigi vastu, kes on Sinust erinevad. Neid võid kutsuda kunstiinimesteks. Kui parasjagu ei joo, söö või kepi, siis on igav. Mobla peab olema suurem osa ajast näpuvahel, tee siis mis heaks arvad scrolli oma telefoniraamatut, toksi mõtetuid sms-e või vaata iga natukese aja tagant kella. Peaasi, et telefoni ekraan helendaks suht tihedalt.
Hevikas on su vaenlane, võid kasutada sõimusõnana. Räägi rahast ja ärist. Ostan-müün-vahetan stiilis.
Kahju, kui Sa pead üksi rullnokk olema. Rullnokad liiguvad kambakesi ja siis nad saavad omavahel hästi suhelda. Mis seal teistega ikka rääkida, kui nad _normaalsed_ pole ju.


Comments:
Juua soovitaks ka veel viina ja longerot segamini, et odavamalt nokiks. Hea oleks siis veel ka hüüda, et oi mai gaad, ma vist breigin.
 
Lauba soovitan madalaks kujundada. Rääkida soovitan valjusti.
 
Kasulikku sõnavara:

norr-maalne!
õu, kuule...
vähe ei olegi!
kellegile/millegile
spoilaring
jne.
 
Ja auto makk tuleb kõvasti käima panna-jätta. ja siis auto juurde võimalikult palju asja teha. Auto tuunimisest ja kõlarite tuunimisest tasuks ehk ka rääkida. Kui mitte muud, siis bassist ikka. Muusikavaliku suhtes ei oska kahjuks aidata.
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.