kolmapäev, juuli 27, 2005

 

Diktofon

Küsimus:
Mul selline mure et ostsin endale talvel digidiktofoni. Mingisugune Samsungi tükk, mudel täpsemalt VY H350. Vist oli nii.
Iseenesest hea ja kristallselge heliga aparaat, lindistab läbi tasku ja koti, jutt jääb kõik peale. Peale mõningast tuunimist mängib ka muusikat, kuid eeskätt pean seda jubinat tööloomana.
Mingil hetkel kevadel jutus aga selline lugu, et diktofon otsustas tarkvaralises mõttes juhmistuda ja manas ekraanile kirja FATERR. Minu algeliste teadmiste kohaselt digitaalseadmetest peaks see siis tähendama, et kuskil failisüsteemis on miski viga. Viisin aparaadi Tartus Aleksandri 6 asuvasse garantiiremondi töökotta remonti, umbes nädal enne jaanipäeva, sest varem ei jõudnud. Sealt öeldi, et pärast jaani võib järgi tulla, et helistatakse, kui valmis on. Ootasin nädalakese, ei midagi. Läksin ise kohale. Mees leti tagant ütles, et vaja juhe ka tuua, neil ei olevat. Imestasin, kuidas ametlikul remonditöökojal ei ole sellist lihtsat asja nagu USB juhe, kuid paar nädalat hiljem tõin ka juhtme. Töötan ise hetkel Tallinnas, seetõttu varem jällegi ei jõudnud. Nüüd umbes nädal tagasi läksin uurima, et mis vahepeal tehtud on, siis öeldi, et "varuosa on tellitud, kuid läheb veel aega".
Eelnevast jutust lähtudes tahakski küsida:
1) Miks ei olnud ametlikul Samsungi remonditöökojal USB juhet;
2) Miks minu tööga sedasi venitatakse;
3) Kas ma oleksin mõnest Tallinna esindusest oma tööriista kiiremini kätte saanud;
4) Milline varuosa vahetatakse digitaalse diktofoni juures välja tarkvara vea puhul;
5) Millal ma jälle normaalselt tööd saan teha?

Vastus:
Probleemne lugu igaljuhul.
Kogu jama hakkab sellest pihta, et Tartus on elu aeglane. Nad ise on ju lausa uhked oma flegmaatilisuse üle. Aga no eks sa katsu suhelda inimesega, kelle jaoks Emajõgi võrdub Niagaara kosega, teod rallivad linnapeal ringi 120-ga ja autosi tundub vähe olevat, kuna enamust neist ei pandagi tähele üldse.
USB kabla puudumine on häbiasi lausa. Äkki peaks neile kinkima? Võibolla roomas neil USB juhe kiires tempos minema lahti ununenud akna kaudu. USB juhe on ju kiire :).
Venitamise põhjustest juba rääkisin. Lisafaktorina võib esineda ka Sinu diktofoni eksootilisus ja härrased ei ole maakohas harjunud selliseid asju remontima. Ehk saadeti vidinas isegi vahepeal sujuvalt Cargobussiga Tallinna. Arvan, et Tallinnas oleks asi kiiremini toiminud. Eriti, kui Sa Tallinnas tööl käid.
Halva õnne puhul vaevab su gadgetit riistvaraline viga. Usun täiesti, et selliste riistade tagavaraosi kohapeal laos ei hoita. Softi vahetuse jaoks (flashimiseks) piisab tavaliselt spets progega aparaadi kallal käimisest. Paljudel digiriistadel käib see niimoodi. Mobladest videokaamerateni. No ja kui ei ole spetsproget/oskust/seadet, siis vahetatakse terve kivi välja, uues kivis uus softi. Kõik, kõik on uus uues mikroskeemis.
Normaalselt saad tööd teha, kui korraldad oma töö ringi nii, et diktofoni vaja ei lähe. Või lükkad normaalse töö diktofoni kordasaamiseni edasi.


Comments:
FATERR võib ka tähendada Fatal error.
mis ei pruugi kuidagi tarkvaraga seoses olla.
 
njaa, selle peale ei tulnudki. jama ikka, kui ekraan nii pisike on.
 
Aleksandri 6 asuv garantiiremonditöökoda saadab enamuse töid Tallinnasse. Tavaliselt tasub arvestada ühe kuuga. Mõnikord läheb ka kauem. Ühel korral kolmest nad helistasid ise, kui seade saabus. Kokkuvõttes masendav koht.
 
MUl sama diktofon ning sama veateade, ent sellest saab formattimisega lahti. Siit ka õpetus, et ära tuuni;) ja teadmatuse eest väänati ka kohe kirves.
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.