kolmapäev, juuni 15, 2005
Venelased ja leib
Küsimus:
Kurat miks leib ja hapukoor koos nii hea maitsega on?
Ükskord jõudsin hilja õhtul koju ja meenus mingi legend leiva ja hapukoore
headest maitseomadustest ning otsustasingi neid koos proovida. OI pljäää kui
hea sai. Venelaste arust on viin kah hea jook aga no pljäääd Viin +
Hapukurk VS Hapukoor ja leib on nagu Baaris ninuli käimine vs Baaris õlle
joomine. Point jääb samaks.
Vastus:
Pagan ma ei oleks nii kindel, et venelaste maitseelistuste tipus on viin hapukurgiga sama kõrgel posioonil, kui Sinu jaoks paistab olevat hapukoor ja leib.
Sinu poindist ma sain aru nii, et viin+kurk Sulle ei maitse ja baaris õlut juua meeldib ning leib+hapukoor Sulle maitseb ja baaris ninuli käia ei meeldi (sihilikult kirjutasin "baar" väikese algustähega, et ei tekiks eksiarvamust nagu oleks küssa esitajaks mõni tuntud teletotu)
Mis keemia siis ikkagi on leiva ja hapukoore vahel. Testisin.
Leib hapukoorega, sepik kohupiimaga, sai kodujuustuga. Järgmine õhtu samad asjad teises järjekorras. Nii möödus 6 õhtut. Siis vahetasin katteid: leib kodujuustuga, sepik hapukoorega ja sai kohupiimaga. Ja nii edasi, kuni kõik variandid olid järgi proovitud.
Järeldus:
Leib hapukoorega maitseb hea, kuna kahe komponendi vaheline kontrast on suurim: hele-tume, tahke-vedel.
MOTT
Otsige kontraste, ei kahetse.
Vana hea retsept: vahukoor lambarasvaga (või oli see vastupidi). Maitseb hea? Novot, kinnitab mu testi tulemusi.
<< Home
Alates 24. November 2005.