kolmapäev, juuni 01, 2005

 

Muretsemine...

Küsimus:
Inimesed räägivad pidevalt, et nad muretsesid omale televiisori, külmkapi, või isegi puhkusereisi. Kuidas on see võimalik? Mina üritan ja üritan, aga puhtast muretsemisest ei ilmu minu tuppa uut telekat ega kodukino. Kuidas muretseda asju?

Vastus:
Muretsemiseks põhjust pole.
Ehk, muretse nagu oskad, mure on sokukese kotis.

Inimesed kasutavad sellist "muretsemise" väljendit tõesti palju. Nad mõtlevad hoopis teist asja, kuid tähendusele ja tagajärgedele nad ei mõtle.
Näiteks: Muretsesin uue videomaki võib tähendada, et kraapisin pappi kokku nagu oskasin, sain endale kasutatud sita kaela, nüüd olen võlgades niet juuksed hakkavad murest halliks minema.
Teine näide: Kasutatud Audi A4 muretsesin liisinguga. Tõlge = kõik tuttavad mõtlevad, et kuradi loll ostis endale juustu kaela, nüüd on meil selle käendusega rohkem kui mure kaelas.

Mure pahupoolt vaadates: EVA diivani leidmine õiget värvi ja mustriga kattega on tõeline mure. Ehk totud, kes on endale ostnud(muretsenud) järjekordse tuttuue EVA (nurga)diivani on muretsenud hullu moodi ja nädalas vähemalt 4 ööd abikaasaga kõvasti vaielnud, kas sellele totakasroosale tapeedile kooskõla saavutamiseks sobib rohkem tumesinine südamekestega või allergiliste oksakestega katteriie. Sealt ka see mure.

Mida vähem muretsed, seda rohkem muretsed.


Comments:
üks mu hea sõber arutles kunagi selsamal teemal. tema ei suutnud ära imestada, miks inimesed endale näiteks last muretsevad. lapsi peaks ikka rõõmustama või kuda?
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.