neljapäev, juuni 16, 2005

 

Metafüüsika

Küsimus:
Kuidas saab moos kommi sisse?
Miks on veekeeris valamu äravoolus Maa põhja- ja lõunapoolkeral erineva "kruvireegliga"?

Vastus:
Moos tõmmatakse ribadena plaadile. Plaat lükatakse sügavkülma. Kui ribad on külmunud, siis lõigatakse neile vint peale. Üks ots tehakse teravaks ja kruvitakse kommid üksteise järel moosivarda otsa.Spetsiaalse kommimoosisaega saetakse kommide vahelt moosivavrras läbi ja ongi kommid moosiga. Et moos kommiotstest näha ei oleks, selleks värvitakse kommiotsad kommiga harmoneeruva spetsiaalse kommivärviga.
Kruvimine on oluline point ka tolles veekeerise loos.
Maxwelli kruvireegel seletab seda. Veekeeris järgib suure (läbi maakera keeratud) kruvi pöörlemist. Nali on selles, et teisel pool maakera vaatad Sa (ja veekeeris järgib) selle kruvi teist otsa, mis puhtjuhuslikult pöörleb teist pidi.


Comments:
kusjuures, see "kruvireegel" ei mõjuta sinu valamu äravoolu kuna see on nii väike. natuke on seda seletatud siin: http://www.hot.ee/marektihhonov/corio2.htm
ja tõepoolest, ma ise proovisin ajada vee teistpidi alla pöörlema (käega vett segades) ja kui välised jõud lõpetasid oma tegevuse (võtsin käe välja) ei muutnud pöölemine oma suunda.
 
Ausalt öelda mina proovisin eile enne selle vastuse kirjutamist kraanikausis järgi. Kaks korda lasin kraanikausil kolmveerandini täis joosta ja siis võtsin käe äravooluava eest ära. Vesi keerutas ükskord ühte pidi, teine kord teist pidi. Lõin käega ja vastasin teooriale toetudes.
 
vat siis kommi veekeerisega.
 
This is one of the most incredible article I've read in a really long time. I hope you update this blog often because I’m anxious to read more about. razai cover online shopping , bath towels set ,
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.