kolmapäev, juuni 15, 2005

 

Liha

Küsimus:
miks liha praadides väiksemaks läheb?

Vastus:
Jama ajamata otse küsimusele vastus oleks selline...
Kuumutamisel lihaskiududes olev valk koaguleerub ja tõmbab kokku ning surub välja vedelikku.
Valk koaguleerub kuumutamisel -> liha läheb väiksemaks.

Lõhna, pruunistumise, vedeliku ja liha pehmuse vahelise seose ning rasva sulamise asjus lehitse mõnd asjalikku kokaraamatut.


Comments:
targad mehed teavad veel rääkida, et poes müüdavat liha, eelkõige sinki, hoitakse enne müükipaiskamist vees, et see võimalikult palju vett endasse imaks ja seega raskemaks muutuks. kontrollimata andmed.
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.