teisipäev, juuni 07, 2005

 

Kummipuu & Viigipuu

Küsimus:
oskad öelda, kuidas peaks kummipuud pookima (ma ei tea, kuiväga see on õige
termin)- sõnaga taim on kasvanud juba praktiliselt enda kõrguseks ning
mõtlesin, kas saab sellest äkki teha 2 tükki, lõigates nt. keskelt pooleks.
Idee järgi peaks siis ladvapoolne ots kasvama minema (kas peaks panema mulla
sisse lihtsalt ja kastma või tahab enne vees juurduda?) ning teoreetiliselt
peaks alumisel otsal tulema kaks võrset, nii et saaks korralikuma põõsa
hiljem tekitada.

Sama küss oleks ka viigipuu kohta, on suhteliselt dzhungliks kasvand- kui
väga oksi lõigata võib ning mis loogikat peaks järgima, samuti kas võrsed
saab kasvama panna.

Vastus:
Pookimine ei ole tõepoolest õige termin. Lõikamiseks kutsutakse lihtsalt.
Igasugu taimeoperatsioone on kavalam teostada kevadel - õnnestumine on tõenäolisem. Võid muidugi riskida ja teha siis, kui tuju tuleb. Parim siiski märts - aprill.
Lõike koht kahe punga vahelt ja soovitavalt otse punga alt. Alumise jupi lõikehaava võib määrida pookimisvahaga aga ei pea. Vitsa kasvama panekuks olen kuulnud soovitatavat mõlemat varianti - vette ja mulda. Ju siis toimivad mõlemad. Vette juurduma panemise eel soovitatakse lasta päev kuivas olla, et mahl kuivaks aga see pole jälle teab mis vajalik.
Viigipuu võra ühtasema kuju saavutamigeks piisab vahel mõne üksiku väljaulatuva oksa tagasi lõikamisest. Sõltub, mis Sul seal dzhunglis toimub ja mida Sa saada tahad.
Lõika otse välja suunduva haru või punga pealt.
Viigipuu visad juurduvad mullas, enne sinna toppimist 20 minutit 40 kraadises vees hoida. 1-2cm sügavuselt külvimulda ja muld hoida niiskena. Võib isegi kile(koti)ga katta kui jäätise- või trummipulkade abil oma "kasvuhoone" toestada, et kile vastu taimi poleks.

PS: lõiked poolviltu & terava noaga. taim kasvuhoones tahab hapnikku kah.


Comments:
"taim on kasvanud juba praktiliselt enda kõrguseks"

Ookeri lisakommentaar: Siin ei ole lõikamisest kasu. Taim ongi nimelt alati enda kõrgune. Võid ta kasvõi kolmesentimeetriseks kärpida - ikka on ta iseenda kõrgune, selle vastu ei saa.

PS: Võimalik, et seda probleemi oskaksid lahendada juurdelõikajad?
 

This article is interesting and useful. Thank you for sharing. And let me share an article about health that God willing will be very useful. Thank you :)


Penyebab Sering Nyeri Ulu Hati
Solusi untuk Menanggulangi Osteoporosis
Obat Penyakit Crohn
 

Activating McAfee is a quick and simple process. You just need to copy your 25 characters alphanumeric product key and paste it in the activation tab. Let’s check out the step-by-step process #mcafee #activate
mcafee.com/activate | mcafee.com/activate | mcafee.com/activate | mcafee.com/activate

 
If your existing wireless network supports WPS, then you need to press and hold the WPS button on the Extender for 5 seconds. The WPS LED should blink. To setup wps button on netgear router, press the WPS button on your wireless router, gateway and wait for at least 2 minutes while the extender connects to your existing wireless network.
 
Your Article is so good and readble thanx for sahring this content. Vastu expert is a person who is trained in vastu shastra and is capable of assisting you with issues concerning vastu consultant .

 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.