teisipäev, mai 17, 2005

 

Telekad

Küsimus:
Tahaksin tõsimeeli teada kas teleri, koduntlahkudes näiteks, vooluvõrgust välja võtmine ja koju tulles, vvõrku lülitamine võib kahandada kineskoobi eluiga? Pidev siise-välja lülitamine? Iga kord kui lülitada teler seinakontakti, võib kuulda ja tunda kerget lööki keset kineskoopi. Peaks sellest loobuma ja jätma ta seinakontakti või kuidas? Ja kas pidev kanalitel edasi-tagasi klõpsimine võib ka kineskoobile hävitavamalt kui tavaline vaatamine, mõjuda?

Vastus:
Minu teada Jah ja Jah.
Ausalt öelda mina palju ei muretseks. Soodsaim variant on sealt linnalehest võtta see kodumasinate reklaam ja vaadata sealt endale paari aasta takka uus kasutatud 500 kroonine telekas.
Ainus mõtlemist vajav aspekt on too roheline värk. Kui vana teleka minema viskad, siis jällegi reostame. Teisalt kasutame vanu telekaid uuesti.
Aga jah, tõsi ta on, niipea, kui käib telekas see spetsiifiline plaks-piuuuuu häälitsus, siis väheneb kineskoobi eluiga. See ongi nende uuemate telekate featuur, et kineskoopi hoitakse pidevalt mingi pisikese pinge all vältimaks seda uuesti sisse lülitamise laksu. Sisuliselt kõik poes müüdavad telekad on juba sellise, väljaarvatud need pisikesed kaasaskantavad.
Jaburdusteni minnes võib öelda, et ka auto mootori iga käivitus vähendab mootori eluiga. Autot ööpäev läbi käimas hoida aga siiski ei soovitaks.


Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.