esmaspäev, mai 30, 2005

 

sünnimärgid

Küsimus:
Mul laps tahab teada-miks tekivad sünnimärgid??

Vastus:
Uih, ma ei teadnudki, et lapsed ka mu vastuseid loevad, oleks ehk pidanud sõnu valima rohkem.
Oleks Sa lapse vanuse ka kirja pannud, siis ma oskaks vastata ilusasti, aga...
15+ vanustele:
Sünnimärk - healoomuline kasvaja, melanotsüütiline neevus, mis on beniigne.
Siiski on kiliinilises mõttes nad nevus rakkudest koosnevad pigmenteeritud lesinoonid, mis on hästi piirdunud ning ilmnevad pruunide täpikestena, kuna muutuvad pruunimaks päikese toimel
5-aastane ehk saab aru sellisest seletusest, et sünnimärgid on erandlikud kohad nahal, mis päikese mõjul muutuvad pruunimaks ja ilmnevad selliste pruunide täpikestena ning ei pruugi kaduda enam kunagi.
Eriti rasvaste sünnimärkide seletamiseks tuleb ette võtta pikem jutuajamine - arstiga.
Eriti rasvane tähendab - üle 10mm läbimõõt, ebakorrapärane kuju, sakiline serv.

Aga põhimõtteliselt pruunid täpikesed nahal on kõigil inimestel, väga vähestel on 0 sünnimärki (ilmselt siis liiga väikesed, et silmaga näha).
Sünnimärgi asjus tasub nahaarstiga rääkida ka siis, ku sünnimärk on ebamugavas kohas. Meestel lõug (jääb habemeajamisele ette) ja püksirihm (võib viga saada), naistel rinnahoidjapael, samuti püksirihm ning sellised raseeritavad kohad.
Oluline on silmas pidada, et liigne päike (meie päikesevaesel suvel kiputakse ühe päevaga üle pingutama) ja solaarium (mis on järjest rohkem moodi minemas) võivad olla ohtlikud sünnimärkide arengut silmas pidades ilma spets kaitsvate kreemideta.
Vastuse-Vadim arvab: helepruun värv on kole. Ma ei saa aru, miks valge nahaga inimesed tahavad olla kortsulised-pruunid. Heledanahaliste hulgas on ka neid, kes lähevad pruuniks täiesti loomulikult -- palun, tehke seda.
Solaariumis piinlemine, või rannas laisklemine on jama. Hei, pruunistuge parem jalgrattaga sõites ja t-särk seljas. Asjalikud inimesed ei põlga kunagi ära loomuliku päevitusega tegelast.


Comments:
Tänud! Saadan lapsele info edasi!
Ps. helepruun vähemalt harmoneerub tumepruunide synnimärkidega :)
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.