neljapäev, mai 26, 2005

 

siniste kumavate peldikutejätk.

Eelmise vastuse peale laekunud kommentaarist tuli välja sama mõte mis minul pähe kargas: milleks seal nii kaua istuda, et silmadele hakkab, enamus inimesi väldib avalikke käimlaid anyway. Sain ka lisainfot algse küsija käest ja seda kasutamegi nüüd uue küsimusena.

Küsimus:
ega sa ei arvand ometi, et ma isikliku häda pärast sellise
ristiretke ette võtan -- ikka tulevaste põlvede hüvangu nimel.

Vastus:
Point taken. Ma arvasin ise kah, et asjal peab mingi muu uba ka veel olema.
Sinise valguse käes paistab nii mõnigi asi hoopis teisiti (teistsuguse suuruse/värvi vms parameetri poolest). Eesti ühiskonnas on palju terviseteadlikke indiviide ja seepärast (vähemalt lõhna järgi arvates) kusevad nad seistes ja silmad kinni. Eks vahest aja ju oksele kah, ega siis silmi lahti teha saa - sinine valgus on ju kahjulik.
Tulevaste põlvede hüvangu nimel - täiskasvanu kannatab koduni, aga 3-aastane laps ei küsi, kus ta on, tema küsib kakale. Tuld! Sinikarva sitahaisu sisse. Cool, vähemalt selles peldikus narkomaane njetu.

Teisalt ma siiski ei näe seost sinise värvi ja ilge laga vahel. Pigem näen seost kaupmehe laiskuse ja rõveda peldiku vahel. Mõnele võib uudisena tulla, et käimlat on võimalik parandada, puhastada, remontida, koristada, hooldada ja pesta. Mitte nagu kuulsas Rocca al Mare kaubanduskeskuses, kus meeste tualett on avarii silti kandnud juba sellest ajast, kui ma sealt lipsu ostsin (vt käesoleva blogi esimest vastust (sammulugeja)).
Äkki panevad lampe üles? Ei tea, mis värvi?

Kordan veel: sinisel värvil ei ole otsest seost sitahaisu ja kehva nägemisega. Toon veel ühe näite.
Nõmme ujula laste bassein on kaetud pisikeste erinevates helesinistes toonides kahhelkivikestega. 100700 tükki (miinus need, mis on lahti tulnud). Isiklikult lugesin üle. On seos? Ega vist. Sestap ütlen, sinine valgus avalikes käimlates on nõme, narkomaanide vastu tuleb võidelda teisiti ja peldikud tuleb korda teha, muidu kusen 10 km/h.

On sinine valgus üldse kuskil cool? Valgusdioodid autokapotil? Seal on neil tegelikult teine funktsioon - nad teevad auto kiiremaks. Käisin kord sõbra palvel ostmas Tevalost valgeid valgusdioode. Minu ees kaks tüüpi lasid endale demoda kõiki siniseid valgusdioode, siis hakkasid arvutama,et palju neid vaja on. Esi spoila, tagaspoila, põhja alla jne. Kokku 24. Siis hakkasid nad arvutama mingit takistit, et oma siniseid iludusi kaitsta ülepinge eest käivitamisel. Mina sain leti ärde ja soovisin saada 1000 krooni eest _valgeid_ valgusdioode - 24 tükki. Müüja küsis: "Kas toide on Teil 12 volti?". No vaju häbi pärast maa alla. Vaadatakse mind nagu mingit riisipoiss-rullnokk-autopedet. Kui kiiret autot on vaja, siis Globuse konservherneste purk sumpa otsas teeb palju kõvemat tööd, kui neli sinist valgusdioodi auto põhja all. Usu, see on nii.
Kutid vist arvutavad oma takistit seal siiani.

Mina müürisin kaks vilkuvat sinist valgusdioodi WC poti alla koos patarei toitega. Näha neid ei ole, aga m tean, et nad seal on. Järelikult on sinisel valgusel ikkagi seos peldikuga.

Kokkuvõte:
1) Sinise valguse toppimine igale poole (ka SonyEricssom T68i Bluetoothi märguandjaks ilma välja lülitamisvõimaluseta Bluetoothi võimalusi siiski säilitades) on nõme.
2) Avalikud käimlad peavad olema kasutamiskõlblikud, mitte lihtsalt linnuke mingi nõude täitmiseks. Siis ruulib.

Okei, ma lähen nüüd linna tossuninaga autokumme togima ja Mäktoomaldzisse kusele.


Comments:
pidavat olema sinine vaögus selleks, et narkovennad oma veene üles ei leiaks. ja sinine valgus on pellerites suht strateegiliselt. nagu mäkk doonalds on eestis kõige avalikum käimla, kuis kusemise eest raha ei nõuata, siis on see narkarite leppik privakoht. teistes sinistes pellerites siis ilmselt sama keiss, et narkod käivad süstimas. seega sinine valgustus. aga noh, eks selle narkoga ole nagu suitsetamisega.... et kui 50% ühiskonnast suitsetab avalikes kohtades, siis see kes seda ei tee, peab kannatama. ja meie, kes me veeni ei süsti peame kah kannatama, sinist valgust näiteks, et ebasobivas kohas näiteks nõelela peesse ei istu... ;)
 
ja palju kirjavigu, palju önne mulle. hea tunne tuli kohe :D
 
Kuna see oli väga pikk jutt ja otseselt seotud ka eelmise küsimusega, siis on arusaadav, et ma ei suutnud jutu pointi väga selgelt lagedale tuua.

Küsija mainis eelmise küsimuse sissejuhatuses: "väidetavasti aitab rendi-falkonääre ränd-narkomaanide vastases
võitluses" ja küsis lõpuks: "Kuidas sulle tundub, kas peaks kuhugi pöörduma ja lolle lambimüüjaid ja
-ostjaid talitseda laskma? Ja kui, siis kuhu?"

Mina aga arvan oma jutu sees: "Ma millegi pärast kahtlen, kas see sinivalgus üksikutes kemmergutes siiski aitab kismas uituimastisõltlaste vastu."

Kui nüüd üks kaupmees peletab narkomaanid oma peldikust minema, ega nad siis õhku ei haihtu. Kaupmees on ainsana õnnelik. Lasku siis peldik ära kasida, et teda saaks vähemalt kemmerguks nimetada. Nii mõnigi tavakülastaja oleks nõus selle totra sinise valguse ära taluma.

Poepidaja muidugi ei aima, kui lahe on sinises valguses pudelist viina kulistada.
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.