teisipäev, mai 17, 2005

 

Püramiidid

Küsimus:
millist sihtotstarvet (peale matmispaiga) omasid omal ajal egiptuses ( siis
nii praeguses egitpuses kui põhja egiptuses kui praeguses sudaanis e. lõuna
-egiptuses ) , hiinas "valge püramiid" ning mehhikos asuvad püramiidid (
ilmselt on neid ladinaameerikas rohkemgi..aga näitlik loetelu peaks küsimuse
sisu avamiseks olema piisav)?

Vastus:
Püramiidid on müstilised ehitised. Nende otstarbe kohapealt on vaieldud ja vaieldakse pidevalt.
Osa uskumusi väidab, et matmine ei olnudki see otstarve tegelikult. Pigem oli matmine üks tehnilistest nüanssidest.
Püramiide peetakse maandumismärkideks maavälistele tegelastele, energia allikaks jne.
Geomeetrilises mõttes on need kolm Egiptuse püramiidi ikka lahedalt paigutatud küll. Nende omavahelised vahekaugused ja asend päikese trajektoori suhtes.
Lugesin ka teooriat, et kas need püramiidid pole mitte paigutatud hoopis kera pinnal välja arvutatud kordinaatide järgi. See oleks aga vastuolus sellega, et maapinna kumeruse peale tulid inimesed alles tükk aega hiljem. Aga äkki vanad Egiptuse gurud juba teadsid seda tõesti?

Palju vettpidavam tundub mulle väide, et vanad välispoliitika gurud disainisid püramiidid, kui sõjakavaluse. Vana uskumuse kohaselt marssis mööda maailma ringi suur hiiglane. Kui ta nüüd peaks astuma kogemata sinna (korralikult välja arvutatud ja ehitatud) püramiidide peale, siis valu paneb ta teisel jalal hüppama ning ta tümitab naaberriigid maatasa. Jällegi tundub see vale, sest muistsed rahvad olid ikka parajad flegmaatikud ja nad ei viitsinud sõdida. Sõda leiutati ju mujal.

Tänapäeval kasutatakse püramiide keha trimmi ajamiseks. Toitumine, trenn jms jama selleks otstarbeks esitatakse tihti püramiidi kujul. Võib aimata, kuidas muistsed inimesed kasutasid neid suuri püramiide kaalust alla võrmiseks. Ühel päeval ronid esimese astme peale ja sööd ühe banaani, teisel päeval ronid järgmisele astmele ja jood kuupjala vett jne. Paarituarvulisel astmel banaan ja paarisarvulisel kuupjalg vett. Iga aste = 1 päev. Kes tippu jõudis, oli rannahooajaks valmis.


Comments: Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.