neljapäev, mai 26, 2005

 

Ibanez RG350DX

Küsimus:
kuidas vahetatakse ja häälestatakse Ibanez RG350DX keeli?

Vastus:
Väga täpse vastuse andmiseks oleks vaja teada, mis aasta pill Sul on ja kus toodetud. Aih, DX kamp peaks kõik Korea värk olema.
Kui on uuem pill, millel on see Edge Pro II küljes, siis keelte tagumise(alumise) otsa lahti võtmine ja uue kinnitamine ei tohiks mingi mure olla. Sisekuuskant võtit on siiski vaja.
Edge Pro II võimaldab kinnitada nii neid keeli, millel lõpus on kuul ja ka neid, mille lõpus seda kuuli ei ole.
Keelte ülemise otsaga ehk pole üldse mingi küsimust.
Soovitatakse vahetada keeli ükekaupa, et vähendada järske pingemuutusi kitarri kaelas ja no üldiselt kogu kitarris. Tutikas RG350DX tuleb D'Addario komplektiga (9-11-16-24-32-42). Võimaluse korral kasuta sama jäemedusega keelte komplekti, kui ei ole mõjuvat põhjust mingit muud jämedust kasutada. Keelte jämedus teatavasti sõltub muusikast, mida Sa mängid ja Sinu isiklikest eelistustest. Rusikareegel ütleb, et peenem keel heliseb kauem, kurnab vähem sõrmi, on kergem venitada, heli on tsipa õrnem.
Mis häälestamisse puutub, siis jällegi on tegemist isikliku eelistusega seotud küsimusega.
Ma loodan, et Sa kasutad ikka tavalist mi-la-re-sol-si-mi häälestust. RG350DX riistapuu miinuseks ongi see, et kui oleks vaja kiiresti mingit muud häälestust peale keerata, siis see võtab liiga palju aega, kuna kõik need lukustus ja topeltlukustus jne. süsteemid teevad asja keeruliseks, kuid tagavad teisipidi siiski hea hääles püsimise.
Minule meeldib tõmmata keeled kõik enam vähem asendisse, siis timmida kõrva järgi paika tõmmates lahtisi kõrvuti olevaid keeli ja jalutades oma kruvimisega natukene üles-alla. Siis võib kontrollida nende elektrooniliste tuneritega ja teha lõpliku häälestuse.
On soovitatud alustada madalast E-st, siis A ja tagasi E. Siis häälestad D, kontrollid A-d ja jälle E-d. Nii, kuni lõpuni.
Ja siis on veel selline koolkond, kes alustavad kõrgest E-st ja mingi süsteemi järgi kolistavad keeled läbi. Süsteem on sarnane eelmisega, aga mina ei saa aru selle koolkonna loogikast.
Mis veel, RG seeria pillid on enamasti metali mängimiseks. Seega peaksid enne lukustuskruvi sulgemist keeled siiski häälestama ehk natukene madalamale. Ja hiljem nende finetuneritega asja täpsuseni viima.
PS: mängi keeled ikka enne sisse, enne kui hakkad lootma, et pill peab hääles püsima.
PS2: Kui pilli manualis olev jutt tundub üle mõistuse käivat, siis palu spetsidelt abi.


Comments:
thankyouverymuch!
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.