teisipäev, mai 17, 2005

 

3küsimust...

Küsimused:
1. Magnetmonopoole pole katseliselt avastatud. Oskad sa nimetada mõne
analüütilise kaalutluse, mis nende olemasolu ennustaks? Peale Maxwelli
võrrandite sümmeetriliseks muutumise (millest järeldub ka vahetult
elektrilaengu kvantiseeritus).

2. Kuidas siduda fraktaleid mittelineaarsete diferentsiaalvõrrandite
lahendamisega?

3. Kas jumal mängib täringuid?

Vastused:
1. Magnetmonopoole ei ole avastatud? On ikka.
(Vahemärkusena teistele lugejatele: Magnetmonopool on magnet ainult ühe poolusega).
Möödaläind aasta enne jõule saagisin just kaks magnetit keskelt pooleks ja tulemuseks sain neli magnetit, ehk siis kaks lõunapoolusega ja kaks põhjapoolusega.
Hiljem saagisin pooleks veel hulga pisemaid magneteid. Need vedelevad mul siiani toa nurkades hunnikus. Lõunapoolused on kõik põhjapoolses nurgas hunnikus ja põhjapoolused on kõik hunnikus lõunapoolses toanurgas.
Analüütilist kaalutlust ma siin ei näe. Võta saag kätte ja sae. Sähke analüütikat!

2. Mittelineaarsete differentsiaalvõrrandite ja fraktalite seos on ju käega katsutav. Lineaarvõrrandit abiks võtteks fraktalit ei saa. Peab olema mingi hulk differentsiaalsust ja lineaarsust.
Kas mitte mingid üliõpilased kord ei üritanud valada valemitesse erinevate muutujatena sisse kõiki ilmaga seotud parameetreid. Teisendasid ja teisendasid (kui nad veel surnud ei ole, siis teisendavad siiamaani) ning said tulemuseks peale teisendamiste ja lihtsustamiste ja mitmete muutujate konstantidega asendamise siiski kolm võrrandit, mis ei kavatsegi lahenduma hakata. Aga positiivne pool oli see, et nende võrrandite järgi sai hunnikute viisi igasuguseid fraktaleid tekitada.

3. Loomulikult mängib Jumal täringuid. Ma ei ole küll kindel, mis numbrid tema täringutel on ja mitu külge neil täringutel üldse on. Kuuldavasti olevat ühe tahu asemel hoopis auk. Kui auguga tahk üles poole jääb, siis tal on otse side suvalise mobiiltelefoniga maailmas. Teinekord, kui Teie vestluspartner teatab, et jutt kostab nagu august/kaevust/koopast, siis võite kindel olla, et räägite Vanajumala endaga.


Comments:
1) ha ha!

magnetmonopoli (loe magnetlaengu) all pidasin ma silmas laengut, mis tekitab magnetv2lja. kysimus oli heas l2henduses m6ttetu, kuna sellist asja pole teadus avastada suutnud ja aksiomaatiliselt 8eldakse, et magetlaenguid ei eksisteeri. kuid matemaatikas on tuntud ytlus: "beauty is the first test". magnetlaenguid arvestades maxwelli v6rrandid muutuksid kohe symmeetriliseks ning nendest j2relduks vahetult ka elektrilaengu kvantiseritus ("which is a great mystery to physics" - w.greiner - classical electrodynamics, p. 270).

2) sellep2rast ma kysisingi, et k2egakatsutav :D ma pidasin silmas vastupidist l2henemist - fraktaalsete struktuuride sinumist mingite kindlate mittelin. dv-de lahendite parvedega. paar vanemat matemaatikut on arvanud, et "l2hiajal see pauk peab tulema", kui m6ni matemaatik selle seose leiab. aga j2llegi oleks tegemist tohutu avastusega nii matemaatika kui fyysika seisukohalt...

3) irw. sain vastuse. ma arvan ka, et m2ngib, ja et Tema t2ring on veidi erinev sellest, mida meie t2ringu all m6istame. tore, kui keegi seda arvamust jagab.
 
see my special blog -

[url=http://trailfire.com/amoxil] amoxil pharmacy link ware com [/url]

http://trailfire.com/amoxil
[url=http://trailfire.com/amoxil] amoxil reaction [/url]
 
Postita kommentaar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Alates 24. November 2005.